Cacak
+38162438813
servis.frigo.amigo@gmail.com

DAIKIN ALTHERMA ERLQ006CV3/EHVX08S18C3V

727.632,00 рсд

Proizvođač: Daikin
Tip: Split sistem
Nominalni kapacitet: 5-8kw
Stanje: Dostupno za naručivanje
Kontakt: 062 438 813

daikin_altherma_logo

INTEGRISAN BOJLER (180L) ZA SANITARNU VODU 

Opis

Ovaj sistem predstavlja fleksibilnu i finansijski isplativu alternativu elektro kotlovima i kotlovima na fosilna goriva. Uz ovaj sistem možete nabaviti i (opciono) hlađenje. Daikin Altherma sistemi, koje karakteriše izuzetna energetska efikasnost, predstavljaju idealno rešenje u smislu smanjenja energetske potrošnje i zračenja CO2. Ovo visoko- ili niskotemperaturno grejanje obezbeđuje korisniku optimalni komfor. Toplotne pumpe velike energetske efikasnosti, korišćenjem savremene tehnologije, transformišu neupotrebljenu i neiscrpnu toplotu iz okolnog vazduha u korisnu toplotu. Ova toplota može da se koristi ili u okviru celokupnog sistema kontrole unutrašnje klime ili za zagrevanje vode za domaćinstvo. daikin_altherma_spoljna_jedinica daikin-altherma-5-10kw-unutrasnji-hydrobox   Daikin Altherma niskotemperaturni sistem garantuje ispravan rad sve do spoljne temperature od -25°C. To znači da toplotna pumpa uspeva da zagreje i u najhladnijim uslovima. • Opseg Daikin Altherma sistema od 4-8 kW ima specijalno projektovano kućište koje smanjuje rizik od sakupljanja leda na spirali spoljne jedinice. • Spoljna jedinica ima slobodno viseću spiralu, čime se izbegava sakupljanje leda na njenim donjem delu. Ovo je ključni element u ostvarivanju odgovarajuće zaštite protiv mraza, koji ima još jednu prednost: električni grejač donje ploče nije potreban. • Izduvna rešetka je takođe specijalno projektovana da bi se izbeglo sakupljanje leda daikin_altherma_sistem_protiv_smrzavanja_spoljne-.jedinice Nova Daikin Altherma niskotemperaturna integrisana unutrašnja jedinica je podna/parapetna toplotna pumpa u koju je ugrađen rezervoar za toplu vodu (u verzijama 180 l i 260 l). On omogućuje najveći faktor efikasnosti zagrevanja tople vode i udobnosti za korisnike, uz kompaktan oblik, ravnih linija. Ako korisnik želi toplu vodu za domaćinstvo u kombinaciji sa Daikin Altherma niskotemperaturnim sistemom, integrisana unutrašnja jedinica je najbolje rešenje, kako za montera tako i za korisnika! daikin_unutrasnja_jedinica_komponente • Rezervoar tople vode za domaćinstvo od nerđajućeg čelika je ugrađen u uređaj. Svi spojevi između modula toplotne pumpe i rezervoara su fabrički proizvedeni i isporučeni. Ovo, u odnosu na tradicionalne sisteme (zidne, sa odvojenim rezervoarom za toplu vodu) omogućuje bržu montažu pri kojoj jedino treba povezati cevi za vodu i za rashladni fluid. • Sve hidraulične komponente su već ugrađene (cirkularna pumpa, ekspanziona posuda, pomoćni grejač. itd.) Nema potrebe da tražite komponente drugih proizvođača. • Električnoj PCB tabli i hidrauličnim komponentama se može prići sa prednje strane. Ovim se omogućuje jednostavno servisiranje i izbegava mogućnost oštećenja električnih komponenti vodom koja curi. • Svi vodeni i rashladni spojevi se nalaze na vrhu uređaja, što omogućava jednostavan pristup i jednostavno priključivanje. Znači da nema nikakvih priključaka sa zadnje strane uređaja, čime se smanjuje nagazna površina.

daikin-brc1e52-kontroler Daikin Altherma niskotemperaturni sistem je opremljen novim korisničkim interfejsom. Puštanje u pogon, servisiranje i svakodnevni rad postaju jednostavni: višejezički grafički interejs nudi detaljni prikaz, jednostavnu navigaciju i inteligentne kontrolne funkcije.

Korisnički interfejs je opremljen senzorom temperature i može da se daljinski uključi sa Daikin Altherma niskotemperaturne unutrašnje jedinice. • Posle instalacije, on će omogućiti jednostavan pristup operativnim informacijama i parametrima ovog uređaja. • Uključen na odstojanju (na pr. u dnevnoj sobi), vršiće funkciju sobnog termostata sa karakteristikama koje su usavršene u odnosu na standardni sobni termostat. Rezultat ovoga je stabilnija sobna temperatura, povećana efikasnost i produžen radni vek. Još jedan, dodatni interfejs, može biti instaliran na uređaju u servisne svrhe.

U režimu detaljnog prikaza, veliki grafički ekran korisničkog interfejsa prikazuje trenutnu sobnu temperaturu i radni režim uređaja. Ako korisniku tako više odgovara, na raspolaganju stoji pojednostavljeni bazični prikaz, koji prikazuje samo trenutnu sobnu temperaturu i isključivo dozvoljava promenu željene sobne temperature. Podešavanje parametara može da se vrši putem jednostavnog i lako razumljivog menija. Ovaj meni takođe omogućava pristup dodatnim informacijama, kao što su potrošnja energije sistema i proizvedena toplota, kao i njihova raspodela između grejanja, hlađenja i zagrevanja vode za domaćinstvo, što daje detaljan uvid u efikasnost rada uređaja.


  daikin_altherma_pomocni_grejac Pomoćni grejač (backup heater) služi da „pomogne“ u slučaju da uredjaj nemože da odgovori zahtevu korisnika.U slučaju eventualnog kvara na spoljnoj jedinici Hidromodul omogučava grejanje sa pomoćnim grejačima. Medjutim toplotna pumpa može da obezbedi 90-95%  godišnjih grejanih zahteva(po prosečnoj zimskoj temperaturi od – 7C) , preostalih 5-10 % isporučuje pomočnim električnim grejačem . U praksi se odabira snaga toplotne pumpe koja može da pokrije  60 % od grejnih potreba u najhladnijem danu . daikin_altherma_usteda_prostora U poređenju sa tradicionalnim split sistemima kod koji je zidna unutrašnja jedinica odvojena od rezervoara za toplu vodu,integrisana unutrašnja jedinica znatno smanjuje potreban prostor. Mala površina osnove: sa širinom od svega 600 mm i dubinom od 728 mm, integrisana unutrašnja jedinica ima nagaznu površinu sličnu ostalim kućnim aparatima. Manja nagazna površina potrebna za montažu: skoro da nije potreban nikakav bočni prostor. Prostor iza uređaja, koji se obično koristi za cevi, nije potreban, jer se svi cevni spojevi nalaze sa gornje strane. Ovo znači da nagazna površina potrebna za montažu iznosi svega 0,45 m². Mala visina potrebna za montažu: verzije od 180 l i 260 l su visoke 173 cm. Visina potrebna za montažu je manja od 2 m. Kompaktnost integrisane unutrašnje jedinice još više dolazi do izražaja zahvaljujući njenom glatkom i modernom izgledu koji se odlično slaže sa ostalim uređajima za domaćinstvo.   Spoljne jedinica je posebno dizajnirana za rad u ekstremno hladnim uslovima. Daikin inženjeri podvrgavaju uredjaj veoma teškim testovima, simulirajući najteže moguće uslove rada. Pogledajte video   daikin_altherma_komplet_uredjaj_sa_integrisanim_bojlerom_4-8kw daikin_altherma_primer

Dodatne informacije

Nominalni kapacitet toplotne pumpe

5-8kw

Proizvođač

Daikin

Tip toplotne pumpe

Split sistem

Specifikacija

Tip toplotne pumpe Split sistem
Nominalni kapacitet 5-8kw
Model spoljne jednice : ERLQ006CV3
Model unutrašnje jedinice : EHVX08S18C3V
Energetska klasa hlađenje A
Energetska klasa grejanje A
EER 3,45
COP 4,74
Kapacitet grejanja (kW) 6,00 (1,80 – 8,35)
Kapacitet Hlađenja (kW) 6,76
Potrošnja struje hlađenje (KW) 1,96
Potrošnja struje grejanje (KW) 1,27
Temperaturni opseg rada hlađenje +10°C~+43°C
Temperaturni opseg rada grejanje -25°C~+25°C
Kapacitet integrisanog električnog grejača(KW) 3
Zapremina rezervoara za toplu vodu ( l ) N/D
Maksimalna temperature vode (°C) 55
Dimenzije unutrašnje jedinice (VxŠxD) (mm): 1732x600x728
Težina unutrašnje jedinice (kg): 117
Nivo buke spoljne jedinice (dB)min/max: 48
Dimenzije spoljne jedinice(VxŠxD) (mm): 735x832x307
Težina spoljne jedinice (kg): 56
Radni medijum: R410A
Cevna instalacija tečna/gas (mm): N/D
Maksimalna dužina (m): N/D
Maksimalna visinska razlika (m): N/D
Prednapunjena dužina (m): N/D
Garancija: 3 godine
Proizvođač Daikin
Preuzimanja daikin_altherma
Zemlja proizvodnje Češka

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.